ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA HAVARTI (ΣΕ ΦΕΤΕΣ)
3 ΚΛΩΝ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 K.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ:
125 ΓΡ. ΠΑΝΤΖΑΡΙ
200 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1/4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
20 ΓΡ. ΤΖΙNΤΖΕΡ ΦΡΕΣΚΟ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1/2 ΞIΝΟΜΗΛΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟY
1-2 ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
¼ Κ.Γ. ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πικάντικη μαρμελάδα παντζάρι:
Βάζουμε σε μια σωτέζα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σταφίδες, το παντζάρι, το κάρδαμο και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, λίγο νερό, το πιπέρι καγιέν, τη ζάχαρη και το αφήνουμε σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 20-30 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Στο τέλος, προσθέτουμε το ξινόμηλο τριμμένο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι από τη μία πλευρά και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω στο ψημένο φιλέτο τις φέτες havarti.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το havarti και την πικάντικη μαρμελάδα παντζάρι, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.