ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Άνταμ Κοντοβά

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

 

2 ΚΙΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΠΑΛΑ

1 ΠΡΑΣΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΚΑΡΟΤΟ

1 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ

1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

200 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

80 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

2 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ

3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

150 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

1 ΜΕΣΑΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

6 ΚΑΡΟΤΑ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ

½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ:

ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ 1 MIKΡΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

150 ML ZΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχαράκι:
Καθαρίζουμε το λίπος από το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. To αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Έπειτα το θωρακίζουμε σε ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας και σωτάρουμε στη χύτρα το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το ξύλο κανέλλας και το μπαχάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε το θυμάρι, το κρέας και τη ντομάτα κονκασέ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. (Στην κατσαρόλα το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 2 ώρες).

Για τον πουρέ κουνουπιδιού:
Βάζουμε στο μούλτι τις άκρες από το βρασμένο κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.

Για τα ψητά λαχανικά:
Αλατίζουμε το βρασμένο καρότο και τα μπουκετάκια από το βρασμένο κουνουπίδι, τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο και προσθέτουμε το θυμάρι.

Σερβίρουμε τον πουρέ κουνουπιδιού προσθέτουμε το μοσχαράκι με τα ψητά λαχανικά και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.