ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Σπύρο Τζίμα
Hμέρα προβολής 26/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κιλό αρνί μπούτι
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- ½ φλ. κονιάκ
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Ρίγανη
- Μυρώνια
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- Κόκκαλα από μπούτι αρνιού
- 100 ml κρασί
- 3 μανιτάρια σαμπινιόν
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- ½ ματσ. μυρώνια
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι –πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκκαλίζουμε το αρνί και κρατάμε στην άκρη τα κόκκαλα για τη σάλτσα.
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε στις πατάτες τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί.
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες.
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε, για 1 περίπου ώρα, στους 200 βαθμούς.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε τα κόκκαλα σε ένα ταψί. Τα αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν ψηθούν τα κόκκαλα, τα σβήνουμε με κρασί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένα μανιτάρια, σε λίγο λάδι από τα κόκκαλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι από τα κόκκαλα και λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε νερό και ρίχνουμε τα μυρώνια.
Βγάζουμε το αρνάκι από το φούρνο και το σβήνουμε με το κονιάκ.
Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τις πατάτες και τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με μυρώνια.