ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
225 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
200 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
150 ML ΓΑΛΑ
60 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
30 ML ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ
4 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το προσθέτουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το ρούμι, τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε το μωσαϊκό με παγωτό.