ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MINI CHARLOTTE ΜΕ ΜΟΥΣ RASPBERRY

Aπό την Pasta Flora

MINI CHARLOTTE ΜΕ ΜΟΥΣ RASPBERRY - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
250 ML ΓΑΛΑ
55 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Γ. ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ Ή ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
¼ ΦΛ. ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
200 ΓΡ. RASPBERRIES
3/4 ΦΛ. ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα γάλακτος, σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα βάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το ζεστό νερό μαζί με τη σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε στο multi τα raspberries και έπειτα τα ενώνουμε με το ζελέ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί (σε μορφή γιαουρτιού). Έπειτα ενσωματώνουμε την σαντιγί στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ζελέ και τα raspberries. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τσέρκια. Σε κάθε τσέρκι βάζουμε ένα μπισκοτάκι σαβαγιάρ στον πάτο και περιμετρικά όσα ακόμα χρειαστούν. Μοιράζουμε τη μους στα τσέρκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και raspberries.