ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Στάθη Κουτέρη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Kalamata Papadimitriou 
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο
  • ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 50 ml ελαιόλαδο
Για τις πατάτες: 
  • 4-5 πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aχνίζουμε τα μύδια με το λευκό κρασί για ένα λεπτό. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, την πικάντικη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το μέλι, την ξερή ρίγανη, το φρέσκο θυμάρι, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν.
Αλατίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο, στη φριτέζα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά. 
Σερβίρουμε τα αχνιστά μύδια με τις τηγανιτές πατάτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίγανη.