ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Chef Αλεξάνδρα Τακορίδη
Ημέρα προβολής 10/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 γαρίδες no1
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών:
- Χυμό από 2 σαγκουίνι
- Χυμό από 1/2 γκρέιπφρουτ
- Χυμό από 2 μανταρίνια
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό & ξύσμα από ½ μανταρίνι
- 1 κ.σ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 30 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 20 ml πετιμέζι
- ¼ φλ. λευκό ξίδι
- ¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι
- 125 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 125 ml ηλιέλαιο
Για τις φακές σαλάτα:
- 100 γρ. φακές
- 10 ντοματίνια
- 1 ματσ. ρόκα
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στύβουμε τα εσπεριδοειδή.
Συγκεντρώνουμε 300 ml απο τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Προσθέτουμε στο χυμό τη ζάχαρη, βράζουμε, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και το σιρόπι από το χυμό των εσπεριδοειδών, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι, το λευκό ξίδι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 4 λεπτά.
Βράζουμε τις φακές, τις κρυώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στις φακές τη σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, τη ρόκα ψιλοκομμένη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα φακές με τις γαρίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και γαρνίρουμε με ντοματίνι και κρεμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι.