ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
(για 12 πιτάκια)
Για τα πιττάκια
1 πακέτο ζύμη κουρού ΚΑΝΑΚΙ
5-6κ.σ μέλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
40γρ. αμύγδαλο φιλέ
Για τη γέμιση
250γρ. τυρί κρέμα
100γρ. ζάχαρη άχνη
1κ.σ βανίλια υγρή
1/2 κούπα νερό ζεστό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την γέμιση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το τυρί, το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τα 2 φύλλα κουρού πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας, και κόβουμε 12 στρογγυλά σχήματα με διάμετρο 7εκ.περίπου στο κάθε φύλλο.
Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση στα μισά φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και στη συνέχεια με τα δάχτυλα μας κάνουμε έξι τσιμπιές γύρω-γύρω.
Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 25 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα τα πιττάκια.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τα πιττάκια, περιχύνουμε όπως είναι ζεστά με μέλι ανακατεμένο με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.