ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Γιάννη Κατσιμπράκη
Ημερομηνία Προβολής: 7/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. ψάρια (κουτσομούρες, γόπες ή μεγάλες μαρίδες)
- 3 κλων. δενδρολίβανο
- 3 σκελ. σκόρδο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- 1 σφην. ξίδι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια, τα στεγνώνουμε και τα αλευρώνουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετά το λάδι και τηγανίζουμε τα ψάρια. Ξαπλώνουμε τα ψάρια στο λάδι και δεν τα γυρίζουμε αν δεν αποκτήσουν μια κρούστα από τη μια πλευρά. Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα τηγανίζουμε όσο χρειάζεται – ελέγχουμε αν άσπρισε η σάρκα τους τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι, αν είναι άσπρη τα βγάζουμε από το τηγάνι. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα στο ίδιο τηγάνι συνεχίζουμε την παρασκευή της μαρινάδας: σοτάρουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και το σβήνουμε με το ξύδι. Τοποθετούμε τα ψαράκια στη σειρά σε ένα πιάτο αλατίζοντάς τα και περιχύνουμε με την μαρινάδα κάνοντας στρώσεις των ψαριών. Αυτή η συνταγή είναι παραδοσιακή και πολύ αγαπητή στα νησιά [Δωδεκάνησα, Ιόνιο] και ήταν παλιότερα ένας τρόπος να συντηρηθούν τα ψάρια λίγες μέρες ακόμα.