ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Γεωργία Παπανδρέου

Ημερομηνία Προβολής: 20/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

Για 8 άτομα


ΥΛΙΚΑ

 

  • 300 γρ. διάφορα μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. γλυκό τραχανά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. γραβιέρα
  • ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 100 ml σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 3 λίτρα νερό
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου.

Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα νωπό χαρτί κουζίνας ή με μια νωπή πετσέτα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες ή απλά τα σπάμε με το χέρι.

Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τον τραχανά.

Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Αν δεν έχουμε χύτρα βράζουμε περίπου 30-35 λεπτά σε κατσαρόλα με σκεπασμένο καπάκι.

Ρίχνουμε στη σούπα την γραβιέρα τριμμένη, το γάλα και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο

Διακοσμούμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.