ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Διονύση – Άδωνη Πάνο

Ημέρα προβολής 17/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • 2 φέτες ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα
  • Mαγιονέζα Ηellmann’s Light
  • 3 πιπεριές (πορτοκαλί-κίτρινη-κόκκινη)
  • 1 κολοκυθάκι
  • Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι

Για τη σαλάτα:

  • 200-250 γρ. ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
  • ½ ματσ. ρόκα
  • Μαρούλι σγουρό (πράσινο & κόκκινο)
  • 1 σικορέ  
  • 3 πιπεριές  (κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. κινόα
  • 1 αβοκάντο
  • Κράνμπερις & γκότζι μπέρις
  • ½  ρόδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό απο 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα σκληρά μέρη του μαρουλιού. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και τη γαλοπούλα σε φέτες. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί τη γαλοπούλα. Σκεπάζουμε με άλλη μία φέτα ψωμί. Προσθέτουμε το μαρούλι και τη ντομάτα και καλύπτουμε με μία ακόμη φέτα ψωμί, την οποία έχουμε αλείψει με μαγιονέζα. Κόβουμε το σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε μία οδοντογλυφίδα. Σερβίρουμε τα σάντουιτς με τα σωταρισμένα λαχανικά και προσθέτουμε ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.

Για τη σαλάτα:

Κόβουμε σε ένα μπολ το σγουρό μαρούλι και το σικορέ σε χοντρά κομμάτια. Παίρνουμε σπόρους από το ρόδι, κόβουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τα ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κινόα, προσθέτουμε κράνμπερις και γκότζι μπέρις, αβοκάντο κομμένο σε φετάκια, αλατοπίπερο, κουκουνάρι και χυμό λεμονιού. Κόβουμε μικρά κομμάτια γαλοπούλας με τσέρκι, δίνοντας το σχήμα καρδιάς και στολίζουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.