ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Χρόνη Δαμαλά
Ημέρα προβολής 02/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για το μαρινάρισμα:
- 500 γρ. φράουλες
- 80 γρ. ζάχαρη
- ½ ματσ. δυόσμο
- 1 λοβό βανίλιας
Για το ζελέ βασιλικού:
- 75 ml σιρόπι
- 1 ματσ. φύλλα βασιλικού
- 5 γρ. ζελατίνες
Για το σιρόπι:
- 200 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
Για τη γρανίτα:
- 500 γρ. φράουλες
- 150 γρ. σιρόπι
- ½ λάιμ
Για γαρνίρισμα:
- 1 κ.γ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στις φράουλες τη ζάχαρη, το δυόσμο, τη βανίλια και τις αφήνουμε, για 1 ώρα, να μαριναριστούν, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Για το σιρόπι ζάχαρης:
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Για τη γρανίτα φράουλας:
Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λάιμ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Λιώνουμε τις ζελατίνες στον πάγο.
Zεματίζουμε τα φύλλα βασιλικού σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, έπειτα τα παγώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Χτυπάμε στο μούλτι το βασιλικό μαζί με το σιρόπι.
Σουρώνουμε τον μισό ζελέ βασιλικού και τον υπόλοιπο τον σουρώνουμε σε ένα μπολ με πάγο.
Βγάζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο κατσαρολάκι με το μισό σουρωμένο βασιλικό, μέχρι να λιώσουν. Έπειτα τις ρίχνουμε στο μπολ με τον υπόλοιπο σουρωμένο βασιλικό και ανακατεύουμε, συνεχώς, μέχρι να σφίξει το ζελέ.
Σερβίρουμε την κρέμα βαλσαμικού, το τριμμένο πιπέρι, τις μαριναρισμένες φράουλες, τα μαρεγκάκια, το ζελέ βασιλικού και προσθέτουμε τη γρανίτα φράουλας.