ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΑΒΓΟ ΜΑΤΙ

Από τον Chef Παναγιώτη Καρύγιαννη

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΑΒΓΟ ΜΑΤΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
2 ΑΒΓΑ
2 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ IFANTIS
2 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε πάνω σε κάθε μανιτάρι μια φέτα προσούτο, προσθέτουμε το τυρί havarti και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί. Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο τηγανίζουμε τα αβγά μάτια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο.
Βάζουμε πάνω από τα ψημένα μανιτάρια τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.