ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μαρία Μαργαριτοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 15/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. μακαρόνια Νο 3
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 φλ. φέτα
- 1 φλ. ρεγκάτο
- 1 φλ. γραβιέρα
- 3 αβγά
- 2 φλ. γάλα
- 2 φύλλα χωριάτικα
- Μαργαρίνη Βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη. Στρώνουμε το χωριάτικο φύλλο στο ταψί (θέλουμε οι άκρες του να περισσεύουν από το ταψί) και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στα μακαρόνια τριμμένα την γραβιέρα, τη φέτα και το ρεγκάτο. Σε μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα αδειάζουμε στα μακαρόνια. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τα μακαρόνια με τα τυριά και τα στρώνουμε. Τοποθετούμε στην επιφάνεια μικρά κομματάκια μαργαρίνης που θα λιώσουν κατά το ψήσιμο και θα δώσουν περισσότερη γεύση.
Γυρίζουμε τις άκρες του κάτω φύλλου προς τα μέσα και από πάνω σκεπάζουμε τα μακαρόνια με το δεύτερο φύλλο στρώνοντάς το σουρωτό για ομορφιά. Ραντίζουμε με λάδι το φύλλο και ψήνουμε για 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στο θερμό αέρα (ή 175 πάνω κάτω).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κάτσει για 10-15 λεπτά, ώστε να βγαίνουν πιο εύκολα τα κομμάτια και σερβίρουμε.