ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νίκο Κατσούνα
Ημερομηνία Προβολής: 10/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 250 γρ. Σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. γλυκάνισο σπασμένο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- ½ ποτ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, ψιλοκομμένα, για να σοταριστουν. Αφού ροδίσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σπάσει πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίσουμε για λίγο το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπαχάρι, την δάφνη και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ρίχνουμε επίσης και λίγους κόκκους γλυκάνισου, τους οποίους τους ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι για να βγάλουν επιπλέον άρωμα. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Όταν βράσει ο κιμάς, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.