ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
½ ΦΛ. ΤΑΧΙΝΙ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΑRLA ΣΚΛΗΡΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το λιωμένο σκόρδο και το καυτερό μπούκοβο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, το ταχίνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα με το ταχίνι, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.