ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον chef Βιτσέντζο Ζάννι
Ημερομηνία Προβολής: 30/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 5 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. κάππαρη
- 5 σκελ. σκόρδο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 2 φλ. ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη γαλέτα
- 3 λιαστές ντομάτες
- 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 1 κλων. θυμάρι
- 3-4 φύλλα φασκόμηλου
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και την προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο και την πιπεριά. Σε άλλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα ψίχουλα. Σε επιφάνεια κοπής βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, μια σκελίδα σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα ψίχουλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψίχουλα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό. Ιδανική αναλογία είναι για κάθε 100 γρ. μακαρόνια, 1 λίτρο νερό και 10 γρ. αλάτι. Ζεσταίνουμε ξανά το λάδι με το σκόρδο, την πιπεριά και το μαϊντανό και προσθέτουμε τα μακαρόνια λίγα λίγα απευθείας από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη πιατέλα, τα περιχύνουμε με το σκορδόλαδο και την καυτερή πιπεριά και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα, την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα και τα μυρωδικά.