ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αντωνέλλα Νικολοπούλου
Ημερομηνία Προβολής: 16/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 250 γρ. μαύρα λινγκουίνι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για την σάλτσα:
- 250 γρ. σπιτική ντομάτα Pummaro
- 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 300 γρ. τόνο Αλοννήσου
- Ελαιόλαδο Άλτις
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 3 δαφνόφυλλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κατσικίσιο ξερό τυρί τσοπανίσιο Χίου
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σπιτική ντομάτα Pummaro μαζί με μια κουταλιά της σούπας πελτέ και λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά, χωρίς καπάκι για να αρχίσει να δένει.
Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για να μαραθούν πιο γρήγορα.
Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε με ένα πηρούνι τον τόνο σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί (αν δεν βρούμε το τσοπανίσιο Χίου μπορούμε να χρησομοποιήσουμε μια ξερή μυζήθρα) και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα παίρνουμε λίγα λίγα με ένα πηρούνι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Δεν μας πειράζει αν πέσει και λίγο νερό μαζί με τα μακαρόνια γιατί θα κάνει τη σάλτσα πιο νόστιμη.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με λίγο έξτρα τυρί.