ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία προβολής 19/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 12 κομμάτια)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- 125 γρ. Flora με 25% βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 75 ml καφέ φίλτρου
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Για το σερβίρισμα:
- Ζάχαρη άχνη
- Λίγο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κάρδαμο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά κι αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε το γιαούρτι και τέλος τον καφέ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, βυθίζοντας μέσα στο μείγμα από ένα κομματάκι σοκολάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο και σερβίρουμε.