ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Θεόδωρο Μωυσίδη
Ημερομηνία Προβολής: 1/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. χαλβά από ταχίνι
- 300 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ½ σφην. ροδόνερο
- Παγωτό σοκολάτα τζιαντούγια Carte d’or
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα αλλά χωρίς να το φέρουμε σε βρασμό.
Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κυβάκια και τον προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
Αφήνουμε το χαλβά να μαλακώσει 5 λεπτά μέσα στο γάλα και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε μαζί μέχρι να γίνει ένα βελουτέ μείγμα.
Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ταχίνι για να ενισχύσουμε τη γεύση και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σουρώνουμε το μείγμα σε ψιλή σίτα και το σερβίρουμε ή σε ποτήρι μαρτίνι ή σε βαθύ πιάτο σούπας.
Συνοδεύουμε ιδανικά με παγωτό τζιαντούγια και στρατσιατέλα και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ροδόνερο.