ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Παύλο Παυλάκη
Ημερομηνία προβολής 23/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. πλιγούρι
- 1 ματσ. μαιντανό
- ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 ντομάτα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό, μέχρι να φουσκώσει. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό λίγο χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε μπόλικο μαιντανό και δυόσμο και τα αναμιγνύουμε με το πλιγούρι. Στο καλό ταμπουλέ πρέπει να υπερισχύει η γεύση των μυρωδικών και το πλιγούρι να φαίνεται κάπου κάπου. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.