ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Aπό τον Chef Γιάννη Λιόκα

ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/07/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕΓΑΛΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
½ Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
½ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το λαβράκι σε ένα μεγάλο φιλέτο, το απλώνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς το εσωτερικό της. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το θυμάρι και τον άνηθο. Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ, το φινόκιο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το φιλέτο ψαριού σαν σάντουιτς, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το γεμιστό λαβράκι στη λαδόκολλα και σερβίρουμε.