ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 29/10/12 – Πατήστε εδώ για το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Μαϊντανό
- 1 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- Κάρυ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κουνουπίδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αμύγδαλα. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. Μόλις σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε και ωμό ελαιόλαδο πάνω στο πιάτο.
Αν θέλουμε να κάνουμε μια ινδική εκδοχή του φαγητού αυτού, τότε βάζουμε το κάρυ στο σοτάρισμα του κουνουπιδιού από την αρχή του μαγειρέματος για να τραβήξει όλο το άρωμα.