ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Αγοραστό

Hμέρα προβολής 18/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4-5 άτομα

  • 1 κουνέλι (2 κιλά)
  • 1 λεμόνι
  • 2 καρότα
  • ½ σελινόριζα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι – πιπέρι
  • ½ φλ. μελάσα ροδιού
  • 1 σφην. ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κρεμμύδι
  • 15 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 ρόδι
  • 1 σελινόριζα
  • 50 γρ. γλυκό τραχανά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Εστραγκόν ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kόβουμε μία σελινόριζα σε κύβους και τη βράζουμε ελαφρώς. Την αφήνουμε με το ζουμί της. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό. Τρίβουμε τα καρότα και τη σελινόριζα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ένα ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό και χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τη σελινόριζα, κομμένη σε κύβους, σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο, τραχανά, ένα δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει ο τραχανάς.
Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, εστραγκόν, τα πορτσίνι με το νερό τους, το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μελάσα ροδιού με ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα της σελινόριζας και του τραχανά μέσα στον κιμά και αυτή είναι η γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι στο εσωτερικό του. Έπειτα βάζουμε τη γέμιση με μια κουτάλα και το κλείνουμε με δύο καλαμάκια από σουβλάκι. Αλείφουμε το κουνέλι με τη βινεγκρέτ της μελάσας ροδιού και το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
Ψήνουμε για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.