ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ρένα Τόγια [Ρένα της Φτελιάς]

Ημερομηνία Προβολής: 08/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μερίδες μοσχάρι γάλακτος, περ. 1½ κιλό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθακι ξεφλουδισμένο & κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 7-8 ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 ποτ. του κρασιού ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ποτ. του κρασιού χυμό ντομάτας Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τις χυλοπίτες:

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • Μυζήθρα ξερή για το σερβίρισμα
  • Αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το κρέας, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το ξίδι.  Έπειτα ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το κρέας και αν δεν έχει βράσει προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό, ώσπου να βράσει.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε άλλα 5-6 ποτήρια ζεστό νερό και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν έχοτας χαμηλώσει τη φωτιά.  Μόλις χυλώσει το φαγητό σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί τριμμένο. Αν θέλουμε, αντί για χυλοπίτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι.