ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Σοφία Ρίζου

Hμέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 500 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
  • 15 αγγουράκια – πίκλες
  • 6 κρόκους αβγών
  • ¾ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Ξεχωριστά στη χύτρα, βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, σε αλατισμένο νερό για 35 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε και τα αβγά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν, ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες.
Προσθέτουμε στο κοτόπουλο τις πίκλες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Παίρνουμε μία στρογγυλή πιατέλα, και απλώνουμε τις μισές ροδέλες πατάτας, με τρόπο ώστε να σχηματιστεί η κυκλική βάση της «τούρτας».  Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε όλο το μείγμα του κοτόπουλου ομοιόμορφα. Ακολουθεί άλλη μια στρώση με ροδέλες πατάτας. Τέλος, αλείφουμε με μια σπάτουλα την υπόλοιπη μαγιονέζα  σε όλη την επιφάνεια της «τούρτας», επάνω και στο πλάι κυκλικά. Πλένουμε τον μαϊντανό, τον ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας και τρίβουμε τους κρόκους από τα βρασμένα αβγά.
Στολίζουμε την κοτότουρτα. Δημιουργούμε λεπτές λωρίδες βάζοντας εναλλάξ τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον τριμμένο κρόκο αβγού. Διακοσμούμε και το γύρω γύρω της «τούρτας» με μαϊντανό. Βάζουμε την «τούρτα» στο ψυγείο για 30΄-1 ώρα και τη σερβίρουμε.