ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μάικ Καρδάκη

Ημερομηνία προβολής 21/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. τζίντζερ
  • 1 πράσο
  • 2 λάιμ
  • 1 μάτσ. κόλιανδρο

Για το ρύζι:

  • 2 φλ. μπασμάτι με άρωμα γιασεμί
  • 4 φλ. νερό
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός

Για το σερβίρισμα:

  • ½ αγγούρι
  • 1 καρότο 
  • 1 ντομάτα 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κλων. φρέσκο κόλιανδρο
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 ml σάλτσα τσίλι

Για τις συνοδευτική σάλτσα:

  • 20 γρ. τζίντζερ
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • Αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα το πράσο σε μεγάλα κομμάτια, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κοτόπουλο και τα κοτσάνια του κόλιανδρου. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας, μόλις πάρει βράση το ρύζι μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σερβίρουμε το ρύζι, τοποθετούμε τις λωρίδες κοτόπουλου στο πλάι και γαρνίρουμε με φέτες από αγγούρι, καρότο, ντομάτα και κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε στο πλάι τη σάλτσα τζίντζερ, ένα μπολ κοτόζουμο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι και σε ξεχωριστά μπολ τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα τσίλι.
Για να φτιάξουμε τη σαλτσούλα με το τζίντζερ, τρίβουμε σε πολύ λεπτό τρίφτη το τζίντζερ, ανακατεύουμε το χυμό λάιμ και αλατίζουμε.