ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ (ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
500 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΔΡΟ MAKBEΛ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
3 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
200 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
100 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 LT ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
100 ΓΡ. ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αρνί και το αφήνουμε να θωρακιστεί, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να βράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Έπειτα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το κριθαράκι, για 2 λεπτά, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο αρνί. Αφήνουμε το αρνί με το κριθαράκι να πάρει μερικές βράσεις. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις ελιές, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κρέας με το κριθαράκι να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να δέσουν.
Όταν είναι έτοιμο, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, λίγη ψίχα από χωριάτικο ψωμί και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.