ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Xρήστο Παπαγεωργίου
Ημερομηνία Προβολής: 21/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για τη σαλάτα:
- 5 φέτες πεπόνι
- 1 αγγούρι
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσ. δυόσμο
- 1 λάιμ
- 1 πιπερίτσα τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φέτες πεπονιού σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μπολ.
Πλένουμε το αγγούρι και χωρίς να το ξεφλουδίσουμε το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το βάζουμε στο μπολ με το πεπόνι.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε μια πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά προτιμήστε μισή πιπερίτσα), το ξύσμα και το χυμό από ένα λάιμ και 5-6 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα μας για να πάνε παντού τα υλικά. (Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο γιατί θα τα έχει το κοτόπουλο).
Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος οριζόντια για να είναι πιο λεπτά κι να ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καυτή ηλεκτρική σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και να μείνει ζουμερό αλλά όχι ροζ, πρέπει να είναι άσπρο στο εσωτερικό του.
Σε πιάτο στήνουμε τα φιλέτα το ένα πάνω στο άλλο, από πάνω τοποθετούμε 3-4 κουταλιές από τη σαλάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, διακοσμούμε μια φέτα λάιμ και σερβίρουμε.









