ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ
Για 3-4 άτομα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
  • ½ φλ. μουστάρδα squeeze πικάντικη Kalamata Papadimitriou
  • ¼ φλ. σιρόπι σφένδαμου
  • ¼ φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ φλ. πετιμέζι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα:
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 10 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πικάντικη μουστάρδα, μέχρι να γίνουν σος.
Μαρινάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με την πικάντικη σος μουστάρδας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, αρωματισμένη με κρέμα βαλσαμικού σύκο.