ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Τάσο Αντωνίου
Ημέρα προβολής 11/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο (700 γρ.)
- 2-3 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτί μπύρας 500 ml
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα εντόσθια από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε το εξωτερικό και το εσωτερικό του.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα και τη μουστάρδα.
Ανοίγουμε τη μπύρα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το ένα τέταρτο από το περιεχόμενο και την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού, για να μη φουσκώσει και χυθεί κατά
τη διάρκεια του ψησίματος.
τη διάρκεια του ψησίματος.
Στερεώνουμε το κοτόπουλο, όρθιο, πάνω στη μπύρα και το αλείφουμε ολόκληρο με το μείγμα της μουστάρδας. Ρίχνουμε αλάτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 1 ώρα.
Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με πατατόπιτα.