ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Βασίλη Μάνδρο
Ημερομηνία Προβολής: 07/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελ.σκόρδο
- 2 κ.γ. σκόνη κόλιανδρο (η 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο)
- ½ κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
- ½ ποτ. λευκό ξηρό κρασί
- ½ ποτ. νερό
- 300 ml κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γρ. χωριάτικες ταλιατέλες
- Αλάτι & πιπέρι
Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε καλά και το κόβουμε σε λωρίδες (ή κύβους).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη μαργαρίνη (Βιτάμ) και τη θερμαίνουμε καλά να λιώσει.
Τοποθετούμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κόλιανδρο σε σκόνη (αν έχουμε φρέσκο κόλιναδρο, τον προσθέτουμε στο τέλος της συνταγής).
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Μόλις τα φιλέτα είναι μαγειρεμένα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή εναλλακτικά γάλα 2% δεμένο με λίγο αλεύρι), το αποξηραμένο εστραγκόν και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και την προσθέτουμε στη σάλτσα.
Βράζουμε τις χωριάτικες ταλιατέλες αλ ντέντε και δεν τις σουρώνουμε για να διατηρήσουν το άμυλό τους.
Με πηρούνα τις προθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι (το ζουμάκι που θα πέσει θα βοηθήσει τη σάλτσα να χυλώσει), ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε με λίγη φρεσκοκομμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.