ΣΥΝΤΑΓΕΣ

KOTOΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΞΙΝΟΓΑΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ηλία Σταυρόπουλο
 
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
Για τη μαρινάδα:
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα ξινόγαλο:
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 5 φύλλα δυόσμου 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Φύλλα ρόκας
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρινάδα:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Προσθέτουμε γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. 
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 12-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξινόγαλο με ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φύλλα ρόκας, πιπέρι και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.