ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ηλία Σταυρόπουλο
Hμέρα προβολής 13/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
Για τη μαρινάδα:
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα ξινόγαλο:
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 5 φύλλα δυόσμου
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Φύλλα ρόκας
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρινάδα:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Προσθέτουμε γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 12-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξινόγαλο με ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φύλλα ρόκας, πιπέρι και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.