ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 25/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 σφην. νερό
  • 1 σφην. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφην. κέτσαπ Hellmann’s
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το αλεύρι και ανακατεύουμε να κολλήσει με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε ξύδι και λεμόνι, ανακατεύουμε και κατεβαζουμε την κατσαρόα από τη φωτιά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας νερό,  μαύρη ζάχαρη, κέτσαπ, σόγια, μουστάρδα, πάπρικα, μπούκουβο και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη μαρινάδα που θα περιχύσουμε το κοτόπουλο.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε πυρίμαχο ταψί, αλατοπιπερώνουμε καλά και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα από το κατσαρολάκι, απλώνοντας για να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά (αν επιλέξουμε φτερούγες αντί για μπουτάκια θα θέλουν λιγότερη ώρα).

Σερβίρουμε διακοσμώντας με ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι.