ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη
Ημερομηνία προβολής 21/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- ½ κρεμμύδι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Μετά, κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένουμε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.