ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Παναγιώτη Φράγκο
Ημερομηνία Προβολής: 15/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 ποτήρια
- 4 σφην. βότκα
- 6 λεμόνια
- 80 ml ζαχαρόνερο
- 1 ρίζα τζίντζερ
- 1 αγγούρι
- 4 φακ. τσάι με άρωμα λάιμ Lipton lime Sun tea
- Σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το αγγούρι και κόβουμε σε λεπτές φετούλες υπολογίζοντας δύο φετούλες του μισού εκατοστού σε κάθε ποτήρι.
Αντίστοιχα ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και κόβουμε μία φέτα πάχους μισού εκατοστούγια κάθε ποτήρι.
Με ένα γουδοχέρι πατάμε ελαφρά το τζίντζερ και το αγγούρι που έχουμε σε κάθε ποτήρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 σφηνάκι βότκα, 20 ml ζαχαρόνερο (το φτιάχνουμε διαλύοντας 1 ποτήρι ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύοντας) και χυμό από ενάμιση λεμόνι σε κάθε ποτήρι. Προσθέτουμε από ένα φακελάκι κρύο τσάι με τη γεύση που θέλουμε, μερικά παγάκια και χτυπάμε καλά για να βγάλει το τσάι τα αρώματά του.
Συμπληρώνουμε με σόδα και σερβίρουμε.
Μια έξυπνη ιδέα είναι να τα σερβίρουμε μέσα σε βαζάκια γλυκού που κλείνουν, διακοσμώντας με λεπτές λωρίδες αγγουριού περασμένες σε οδοντογλυφίδα.