ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον bartender Παναγιώτη Φράγκο
Ημέρα προβολής 22/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για 2 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 50 ml βότκα
- 20 ml χυμό λεμόνι
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης (1 ζάχαρη /1 νερό)
- Φρέσκο τζίντζερ (2 εκ.)
- Φύλλα ρόκας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο σέικερ βάζουμε το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες και το πατάμε καλά να βγάλει τους χυμούς του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βότκα, το σιρόπι ζάχαρης, το χυμό λεμόνι, τα φύλλα της ρόκας και τον πάγο.
Χτυπάμε πολύ καλά και σερβίρουμε, σουρώνοντας σε ποτήρι κρασιού. Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι φύλλα ρόκας σαν γαρνιτούρα.
Το σιρόπι ζάχαρης γίνεται ανακατεύοντας ένα μέρος νερό με ένα μέρος
ζάχαρη (πχ. 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη). Το νερό πρέπει να είναι
σε θερμοκρασία δωματίου ή βρύσης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει
τελείως η ζάχαρη και αποθηκεύουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο για επόμενες
χρήσεις.