ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον bartender Παναγιώτη Φράγκο
Ημέρα προβολής 22/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για 2 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 50 ml τσίπουρο
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης (1 ζάχαρη /1 νερό)
- 30 ml ξινόγαλο
- 20 ml λικέρ μαρασκίνο
- Ασπράδι από 1 αβγό
- Σόδα
- Παγάκια ξινόγαλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο σέικερ το ασπράδι αβγού και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτουμε το τσίπουρο, την κρέμα γάλακτος, το ξινόγαλο, το λικέρ μαρασκίνο, το σιρόπι ζάχαρης, το χυμό λεμόνι και τον πάγο. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά και το σερβίρουμε σε ποτήρι ή βαζάκι προσθέτοντας τη σόδα και παγάκια από ξινόγαλο.
Για τα παγάκια από ξινόγαλο, απλώς γεμίζουμε τις παγοθήκες με ξινόγαλο και καταψύχουμε.
Το σιρόπι ζάχαρης γίνεται ανακατεύοντας ένα μέρος νερό με ένα μέρος ζάχαρη (πχ. 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη). Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή βρύσης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αποθηκεύουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο για επόμενες χρήσεις.