ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την μαγείρισσα Ντίνα Χαρίση
Ημερομηνία προβολής 12/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια
- 1 κρεμμύδι
- 4 καρότα
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 1 φλ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
- 2 – 3 ντομάτες λιαστές
- 1 ματσ. σέλινο
- 2 – 3 καυτερές πιπερίτσες
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό. Τα βράζουμε μόνα τους σε χύτρα ή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το σέλινο σε κομμάτια, τον ντοματοπελτέ, 2 – 3 καυτερές πιπερίτσες, το χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος ρίχνουμε, αν θέλουμε, λίγο ακόμα ελαιόλαδο ωμό.