ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την μαγείρισσα Ντίνα Χαρίση


Ημερομηνία προβολής 12/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασόλια 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 4 καρότα 
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ Pummaro 
  • 1 φλ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro 
  • 2 – 3 ντομάτες λιαστές
  • 1 ματσ. σέλινο 
  • 2 – 3 καυτερές πιπερίτσες 
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό. Τα βράζουμε μόνα τους σε χύτρα ή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το σέλινο σε κομμάτια, τον ντοματοπελτέ, 2 – 3 καυτερές πιπερίτσες, το χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος ρίχνουμε, αν θέλουμε, λίγο ακόμα ελαιόλαδο ωμό.