ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Kωστή Κωστάκη
Ημέρα προβολής 31/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 4 αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα απο 1 περγαμόντο
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες.
Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα από περγαμόντο, το γλυκό κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 1περίπου ώρα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο και ζάχαρη άχνη.