ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 07/04/2014
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μικρά λεμόνια
- 2 μοσχολέμονα
- 200 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- 250 γρ. γάλα
- 100 γρ. αμύγδαλο
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο:
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονο
- 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 50 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Τρίβουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βρασμένα λεμόνια και μοσχολέμονα.
Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ τον πολτό, τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, τα αβγά και τη σκόνη αμυγδάλου.
Στο τέλος προσθέτουμε τον παπαρουνοσπορο, το γάλα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ρευστή ζύμη. Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 55 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο:
Όταν κρυώσει καλά το κέικ, σε ένα μικρό σκεύος, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τον παπαρουνόσπορο, το χυμό μοσχολέμονο και περιχύνουμε το κέικ. Στολίζουμε με φέτες από λεμόνι και μοσχολέμονο.