ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μόνικα Κρητικού

Ημέρα προβολής 24/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 6 αβγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 κ.σ. εσπρέσσο (ρόφημα)
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε ελαφρώς τα φουντούκια πατώντας τα με ένα φαρδύ μαχαίρι ή στο μπλέντερ για πολύ λίγο.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε στο μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε τον καφέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες. Αν οι φόρμες δεν είναι από σιλικόνη τις αλείφουμε με μαργαρίνη και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε στο φούρνο, για 50 λεπτά, στους 160 βαθμούς.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και μετά, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με κόκκους καφέ.