ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 16/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 5 κυδώνια κομμένα στα 4
- 1 φλ. μαυροδάφνη
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλλας
- ½ κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα 4 και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε τη μαυροδάφνη με την κανέλλα και το γαρύφαλλο και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω στα κυδώνια. Από πάνω πασπαλίζουμε τη ζάχαρη, βάζουμε και το ξύλο της κανέλας και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε τα κυδώνια για 30 λεπτά σκεπασμένα. Στη συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε, τα περιχύνουμε καλά με το ζουμάκι, που υπάρχει στον πάτο του ταψιού και τα αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να καραμελώσουν.