ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Σταμάτη Ευσταθίου

Ημέρα προβολής 4/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 100 γρ. μαγιονέζα Ηellmann’s
  • 80 γρ. μουστάρδα Ηellmann’s
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 μαρούλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο, τις βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα αβγά και τις γαρίδες κομμένες σε κομμάτια. Έπειτα ρίχνουμε και τη φρυγανιά διαδοχικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ένας σφιχτός χυλός. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε για κάθε κέικ από 2 κουταλιές του μείγματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια. Σερβίρουμε με μαρούλι και ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές.