ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΚΑΚΙ (CUPCAKE) ΒΡΩΜΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νικόλ Κοτοβός

Ημερομηνία Προβολής: 6/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 12-15 κεκάκια

Για τα κεκάκια:

  • 1 ½ φλ. καλαμποκέλαιο
  • 250 ml χυμό μήλου
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. βρώμη
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. σαντιγί
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • ½ φλ. τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με βούτυρο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τη βανίλια, με τη λιωμένη μαργαρίνη και το χυμό μήλο σε δύο δόσεις.

Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. 

Γεμίζουμε το ειδικό ταψάκι για cupcakes με τα ειδικά χάρτινα φορμάκια (αν δεν έχετε χάρτινα φορμάκια απλά βουτυρώνετε καλά το ταψί και το περνάτε με λίγο αλεύρι. 

Βάζουμε σε κάθε φορμάκι 2 κουταλιές της σούπας ζύμη (η ιδανική μεζούρα είναι το στρογγυλό κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού).

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και τη σαντιγύ και λίγη λίγη κοσκινισμένη τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και δοκιμάζουμε προσθέτοντας ζάχαρη, γιαούρτι ή τυρί κρέμα ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινό ή σφιχτό το προτιμάμε.

Βάζουμε την επικάλυψη στο ψυγείο για να δέσει τουλάχιστον μισή ώρα. 

Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά ώστε να μη λιώσει η επικάλυψη.

Βγάζουμε από το ψυγείο την επικάλυψη και σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τη χωρίζουμε σε μικρότερα μπολάκια και τη χρωματίζουμε προσθέτοντας στο κάθε μπολάκι 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αλείφουμε μια παχιά στρώση λευκής επικάλυψης πάνω από το κεκάκι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε. 

Ετοιμάζουμε και άλλα κεκάκια με επικάλυψη διαφόρων χρωμάτων και διακοσμούμε με κουφετάκια, ζαχαρωτά, μαρσμέλοους.

Κάθε κεκάκι έχει περίπου 180-220 θερμίδες.