ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη
Ημερομηνία προβολής 23/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κολοκύθα
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- 4 αβγά
- 50 γρ. σταφίδες
- ½ – 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 2-3 φύλλα φασκόμηλο
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- Άχνη ζάχαρη
- Παγωτό βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα, βάζουμε λίγο αλάτι και την πατάμε σχολαστικά με το χέρι να βγάλει τα υγρά της. Την βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε αβγά, ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και φασκόμηλο. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά – σιγά όσο το μείγμα μας να στέκεται χωρίς να σφίξει πολύ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί το 1/3 του σκεύους. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο αλεύρι να το πανάρουμε και τους τηγανίζουμε. Αν θέλουμε τους τηγανίζουμε χωρίς να πανάρουμε με αλεύρι σαν τους λουκουμάδες. Στραγγίζουμε σε χαρτί. Τους βάζουμε άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.