ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό


Ημερομηνία προβολής 14/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 65 ml κρέμα γάλακτος
  • 210 γρ. λευκή σοκολάτα 
  • 50 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • 3 κ.σ. μαστίχα λικέρ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ. μούρα
  • Βασιλικός & κακάο σκόνη για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε ένα μπολ μικρό χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη μαστίχα λικέρ. Σιγά – σιγά αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τους κρόκους χτυπώντας παράλληλα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά χωρίς να βράσει. Τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς με το ζεστό μείγμα της κρέμας, των κρόκων και της μαστίχας.
Έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά στη λιωμένη σοκολάτα τη σαντιγί και την τριμμένη κουβερτούρα. Σε μπολ μοιράζουμε τα μούρα, κρατώντας μερικά για γαρνίρισμα, και από πάνω καλύπτουμε με την μους. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε τη μους πασπαλισμένη με κακάο και γαρνιρισμένη με ένα φύλλο βασιλικού και ένα μούρο.