ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έλενα Σμπώκου
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 3 κρίθινα παξιμάδια 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
  • 1 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι -πιπέρι
Για τη συνοδευτική σαλάτα:
  • Πράσινη ανάμικτη σαλάτα λαχανικών
Για τη βινεγκρέτ:
  • 1 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και τα τριμμένα παξιμάδια. Προσθέτουμε τριμμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης. Βάζουμε το αβγό και το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αλάτι. Ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και χτυπάμε.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την πράσινη σαλάτα λαχανικών και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.