ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΦΕΤΕΣ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ (ΠΑΧΟΥΣ 1 ΕΚ.)
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
8 ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε μπολ.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε τις φέτες κεφαλοτύρι, για 1-2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα βάζουμε τις φέτες κεφαλοτύρι σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Απλώνουμε από πάνω το σωταρισμένο πράσο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις φέτες λεμονιού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Ψήνουμε το κεφαλοτύρι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.