ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αντώνη Ρούσσο
Η απάντηση στην αστακομακαρονάδα είναι η εκδοχή της μακαρονάδας με κατσικάκι!
Ημερομηνία Προβολής: 28/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κιλό κατσίκι [2 μπούτια – 2 πλευρές]
- ½ lt λευκό ξηρό κρασί
- ½ ποτ. κρασί βινσάντο Σαντορίνης
- 2 ντομάτες ώριμες χωρίς φλούδα
- 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ Pummaro
- 500 γρ. μακαρόνια Νο 2
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ Pummaro
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα και το ξαφρίζουμε. Η διαδικασία του βρασίματος-ξαφρίσματος διαρκεί περίπου 15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου το περιχύνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά για να πάρει αρώματα. Χύνουμε το νερό της κατσαρόλας και την ξεπλένουμε. Αφού την ξαναβάλουμε στην φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του πάτου της και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το κατσίκι και το ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να το τραβήξει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει. Έπειτα βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα ντοματάκια, τον πελτέ και την πάπρικα. Σβήνουμε με το βινσάντο Σαντορίνης. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα. Μετά τη μία ώρα τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και βγάζουμε το κατσίκι. Κρατάμε τη σάλτσα από το κατσίκι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επιπλέον νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τα οποία θα βράσουν για 20 λεπτά, θα πάρουν ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα και θα δέσουν με τη σάλτσα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και το κατσίκι στο πιάτο με μανουρομυζήθρα, στολίζοντας με φρέσκιες ντομάτες.